Commanderij College
Zoeken


Hulp bij keuze vervolgopleiding

Voor onze vmbo-leerlingen is de middelbare school vaak niet het eindstation. Veel van onze leerlingen studeren verder op het mbo. Wij doen er alles aan om onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op een vervolgopleiding. Dit doen we niet alleen door goed onderwijs aan te bieden. Het begeleiden van leerlingen bij het maken van de studiekeuze is daarbij minstens zo belangrijk. Dit wordt gedaan door het decanaat.

Decanaat vmbo
Het decanaat bestaat uit een decaan en loopbaanbegeleiders (LOB). Je kunt bij het decanaat terecht als je advies wilt over het kiezen van een profiel, een vervolgopleiding of beroep. Het decanaat beschikt over informatiemateriaal en heeft contact met verschillende mbo-scholen. Zij zullen je ook informeren over open dagen en voorlichtingsbijeenkomsten van eventuele vervolgopleidingen. Het decanaat kan de leerling goed adviseren in welke richting de leerling verder zou kunnen gaan. Samen met de leerling wordt bekeken wat hij/zij graag wil en goed kan.

Hulp nodig bij de keuze voor een vervolgopleiding?
Heeft uw zoon of dochter hulp nodig bij de keuze van een vervolgopleiding? Neem dan eerst contact op met de mentor. Zij kunnen uw kind begeleiden. Wanneer de mentor extra ondersteuning nodig heeft wordt het decanaat ingeschakeld.

Onze decanen zijn:

Mevr. L. van Dooren     Decaan     doo@commanderijcollege.nl 
Mevr. D. Kuijs LOB (vmbo Laarbeek)       ksd@commanderijcollege.nl