Zorgstructuur

Begeleiding van leerlingen is in de eerste plaats aan docenten, ouders en de schoolorganisatie. Maar soms is extra hulp nodig, een expert die meer kan vertellen, een persoon die meekijkt en je helpt. Wij vinden het als Commanderij College belangrijk om samen te werken met deze deskundigen.  

Intern zorgteam 
Binnen het Commanderij College is een intern zorgteam actief. Dit zijn verschillende deskundigen die binnen onze schoolmuren actief zijn en samen overleggen. Lukt het niet om samen met de coach, mentor of vakdocent een bepaald probleem aan te pakken? Dan kan het intern zorgteam advies geven of ondersteuning bieden. In het team vind je een zorgcoördinator, orthopedagoog, schoolmaatschappelijk werker en een ambulant begeleider. Als het nodig is, kan ook een externe deskundige meedenken met dit team. Het team overlegt met ouders en de school.  

Externe zorg 
Als het nodig is, vragen we ook experts van buiten school om hulp. Dit overleggen we altijd met de leerling en met de ouders/verzorgers.   

Vertrouwenspersoon
Op iedere locatie werken vertrouwenspersonen. Leerlingen kunnen bij hen terecht als ze met iets zitten waar ze zelf niet uitkomen, zoals problemen thuis of op school. De vertrouwenspersonen per locatie zijn:

Cookie instellingen