​Macropedius zoekt samenwerking met bedrijven en verenigingen

Het Commanderij College, locatie Macropedius nodigt Gemertse bedrijven, verenigingen en individuen uit om hun passie en kennis te delen met leerlingen. Dit biedt leerlingen de kans om hun blik verder te verruimen.

“School is meer dan alleen het opdoen van vakkennis. Op het Commanderij College willen we onze leerlingen opleiden tot individuen die midden in de samenleving staan. We bieden onze leerlingen een open blik op de wereld en die wereld heeft veel meer in petto dan alleen vakkennis”, zegt docent Marijn Sandbrink. Locatie Macropedius speelt hierop in met de keuzezone. Binnen de keuzezone kunnen leerlingen kiezen uit een breed scala aan projecten, variërend van metaalbewerking tot macramé en van het bouwen van een escaperoom tot programmeren. Dit brede keuzeaanbod biedt leerlingen de ruimte om hun blik te verruimen.

Ontmoetingsschool

Iedere donderdagmiddag krijgen de brugklasleerlingen (en vanaf komend schooljaar ook de tweedejaars) een aantal lesuren keuzetijd. Tijd om naar buiten te kijken en de wereld te ontdekken: de leerlingen gaan naar buiten, of de school haalt de buitenwereld binnen. Voor invulling van de keuzezone is het Macropedius op zoek naar enthousiaste Gemertse bedrijven, verenigingen of individuen die willen helpen om het blikveld van de leerlingen verder te verruimen. “Denk bijvoorbeeld aan de eigenaar van een fotostudio die leerlingen alle kneepjes van de fotografie bijbrengt”, zegt docent Marianke Hobé. “Of iemand die de geschiedenis van elke straatsteen in Gemert kent en dit met leerlingen wil delen.” Marijn vult aan: “Het kan ook zijn dat je bijvoorbeeld wild enthousiast bent over ecologisch tuinieren en met leerlingen de tuin in wil. De onderwerpen mogen erg breed zijn.”

Keuzezone

De projecten en workshops vinden plaats op donderdagmiddagen. Concreet betekent dit dat deelnemers acht weken lang iedere week een workshop geven van 50 tot 100 minuten. De maximale groepsgrootte en de locatie (op school of op locatie) bepaalt de gever van de workshop zelf.

 

Enthousiast geworden? Neem dan contact op met de docenten Marijn Sandbrink (SAM@commanderijcollege.nl) of Marianke Hobé (HOB@commanderijcollege.nl). Zij gaan graag met je op zoek naar mogelijkheden.

Cookie instellingen