Nieuwe locatienamen

De drie locaties van het Commanderij College gaan voortaan verder onder de namen: Macropedius, Doregraaf en De Laarbeecke. Het Commanderij College blijft de overkoepelende naam. Dat maakten de scholen op 2 september bekend.

Locatie St. Josephstraat, de koeienschool, vmbo Laarbeek, Sleutelbosch, locatie havo-vwo. In de volksmond zijn de locaties van het Commanderij College onder diverse namen bekend. Daar komt nu verandering in. “Vanaf 2 september heeft iedere locatie een eigen tijdloze naam, waarmee haar identiteit versterkt wordt”, vertelt bestuurder Arn Bressers. “Collega’s en leerlingen hebben mee mogen denken. Er zijn drie namen uitgerold, waar ik trots op ben.”

Vertrouwd
De nieuwe locatienamen vinden allen hun oorsprong in de geschiedenis van de drie scholen. Zo maakt de naam Macropedius een comeback. De locatie aan de Sleutelbosch 2 in Gemert, waar havo-vwo-leerlingen naar school gaan, gaat verder als Commanderij College, locatie Macropedius. “Een naam die de school van 1975 tot 1996 droeg en waar een vertrouwd, nostalgisch gevoel aan kleeft”, aldus Bressers. “Bijna iedereen kent wel iemand die naar het Macropedius ging.”

Vmbo-scholen
De school aan de St. Josephstraat 17 in Gemert, waar vmbo- en praktijkonderwijs wordt aangeboden, krijgt de naam Commanderij College, locatie Doregraaf. Een naam die dezelfde school een korte periode al eens had en vernoemd is naar de waterlossing die achter het gebouw ligt. In de regio staat de school bij sommigen nog bekend als de koeienschool. Die naam is voorgoed verleden tijd, nadat deze week – als ludieke actie – de laatste (kunst)koe uit de school gesleept werd (zie foto onderaan).
De vmbo-school in Laarbeek gaat verder als Commanderij College, locatie De Laarbeecke: een samenvoeging van de voormalige schoolnaam Waltherus de Beecke en Laarbeek, de gemeente waar de school ligt.

Nieuwe slogan
Naast nieuwe locatienamen heeft het Commanderij College ook een nieuwe slogan: ‘dicht bij jou’. Bressers: “We zijn voor veel leerlingen en personeelsleden niet alleen geografisch dichtbij, maar – nog belangrijker – ook dicht bij hen als persoon. Vertrouwd, veilig en kijkend naar ieders talenten. Dat is het Commanderij College.”


 

Cookie instellingen