Opening interactieve spelruimte Doregraaf

Dinsdag 1 februari is de nieuwe interactieve spelruimte van het Commanderij College locatie Doregraaf succesvol geopend! Een ruimte waar leerlingen letterlijk in beweging komen, kunnen ontspannen en samen met elkaar sportief aan de slag kunnen gaan!

Eind vorig schooljaar hebben Inge Poos, buurtsportcoach van Goed Bezig en Edwin van Houts, gymdocent op Doregraaf meegedaan aan de open inschrijving van Het BrabantSport Fonds. Het plan dat Inge en Edwin namens Doregraaf hebben ingediend, is geselecteerd en kreeg voldoende stemmen om als winnaar uit de bus te komen. Naast het door het fonds beschikbaar gestelde bedrag hebben ook de gemeente en het Commanderij College bijgedragen aan de realisatie van het plan. 

Na het openingswoord van directrice Carin Simons openden leerlingen uit de leerlingenraad symbolisch de ruimte door het openingslint door te knippen. Hierna werd S. Joosten (beleidsmedewerker sport van Gemert-Bakel) door de leerlingenraad de interactieve speelruimte rondgeleid.

Edwin van Houts, gymdocent op Doregraaf geeft aan dat leerlingen vanaf vandaag veel verschillende activiteiten uit kunnen voeren. “We hebben een airhockeytafel, twee digitale schermen met interactieve games, een indoor pannakooi, pull-up stangen en dartborden. We dagen de leerlingen ook uit door kleine challenges te organiseren met de nieuwe materialen!”

“Het was een ontzettend geslaagde dag, leerlingen konden op onderzoek uit en hebben in de pauzes, tussenuren en na schooltijd veelvuldig gebruik gemaakt van de nieuwe materialen! Niet alleen leerlingen, maar ook leerkrachten kwamen een kijkje nemen”, aldus buurtsportcoach Inge Poos.

‘’Dit is echt gaaf, dat we dit allemaal op school kunnen en mogen doen. Eerst dacht ik dat het maar voor één dag zou zijn, maar ik ben echt blij dat dit altijd blijft staan’’, aldus een leerling van Doregraaf!

Dit belooft veel moois voor de toekomst! Misschien is er nog wel uitbreiding mogelijk en we willen ook andere locaties inspireren met dit nieuwe project!
Cookie instellingen