Tibbe en Fleur naar landelijke finale van wiskundewedstrijd

Vwo-leerlingen Tibbe van de Laar (op de foto hiernaast) en Fleur van de Ven (foto hieronder) behoren tot de beste tweehonderd Nederlandse deelnemers van de Kangoeroewedstrijden. Deze Wereldwijde Wiskundewedstrijden worden elk jaar gehouden en er doen wereldwijd meer dan zes miljoen leerlingen mee. Tibbe en Fleur behaalden op het Macropedius de hoogste scores en gaan in september naar de landelijke finale.

Op het Macropedius namen dit jaar ongeveer tachtig leerlingen deel. Zij hebben in maart een middag hun hersenen laten kraken om dertig pittige opgaven op te lossen. Deze opgaven beginnen gemakkelijk en worden steeds een stukje moeilijker. Om ze op te lossen is een vonkje creativiteit, een flits van inzicht nodig. Daarna was het wachten op de resultaten en deze week zijn de prijzen uitgedeeld. 
 
Naast een oorkonde en een spelletje voor elke deelnemer waren er extra prijzen voor de best presterende leerlingen (zoals Luca op onderstaande foto). Ook waren er twee klassen waarvan bijna alle leerlingen meededen. Zij zijn daarom tijdens hun wiskundeles getrakteerd op een taart. 

Cookie instellingen